Caraş-Severin | La Moniom a avut loc un workshop dedicat familiei creştine

workshop3

Seminarul cu tema „Conștientizarea realității actuale în dezvoltarea inteligenței copilului” a avut loc luni în Sala de festivități a Centrului de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Moniom. Workshop-ul a fost susţinut de de prof. univ. dr. Lavinia Popp și prof. Nicoleta Marcu, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul de impact și, totodată, extrem de  necesar, deoarece mesajul transmis a fost unul foarte clar și bine prezentat: protejarea și sprijinirea familiei întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, ținând cont de dreptul constituțional și obligația morală de a apăra familia de tendințele societății moderne, care îi diminuează importanța și îi accelerează degradarea, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Gabriela Șerban de la Centrul Eparhial al Episcopiei Caransebeşului.

Potrivit temei, au fost prezentate și dezbătute tipurile de inteligență, insistând pe inteligența spirituală/existențială, pe creșterea și educarea copiilor într-un mediu familial complet și stabil, cu o mamă și un tată, accentuând importanța educației de acasă, din familie, pentru că rolul esențial în stimularea inteligenței copilului îl au părinții. Aceștia sunt cei mai importanți deoarece, până la intrarea în școală, părinții sunt singurii care îi pot contura și gestiona activitățile prin care un copil poate fi educat și stimulat cognitiv.

De asemenea, a fost tras un semnal de alarmă cu privire la tendințele tot mai pregnante de a promova, într-un mod agresiv chiar, identitatea de gen ca „ofertă educațională” pentru elevii români.

Un număr important de participanți au fost tineri: studenți și masteranzi ai Facultății de Asistență Socială a Universității „Eftimie Murgu” Reșița. Încântaţi de temă, au fost prezenți părinți, dascăli, dar și reprezentanți ai societății civile, ai unor ONG-uri și instituții de cultură și asistență socială din județ.

Întâlnirea a fost organizată de Coaliția pentru familie, reprezentată în județul Caraș-Severin de către dna. prof. Lavinia Popp, iar moderatorul întâlnirii a fost părintele inspector Mihai Ciucur, priceputul și inimosul coordonator al Centrului gazdă.

Comentarii Facebook


Știri recente