Caraș-Severin: Episcopia cheamă comunitățile locale să se înscrie pentru organizarea taberelor de tineret 2022

În perioada 14-28 februarie, Episcopia Caransebeșului organizează înscrieri destinate comunităților rurale și urbane din județul Caraș-Severin, care doresc să se implice și să găzduiască tabere în cadrul programului „Împreună pentru copiii noștri”.

Programul, aflat anul acesta la a patra ediție, presupune organizarea de tabere pentru copiii și tinerii proveniți din mediul rural și urban prin „Tabăra din Inima Satului” (TDIS) și „Tabăra din Inima Familiei” (TDIF). Activitățile vor fi desfășurate cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Comunitățile din Episcopia Caransebeșului care doresc să găzduiască aceste tabere, în perioada 14 iunie – 9 septembrie 2022, sunt așteptate să completeze formularul online până la data de 28 februarie.

Pentru înscrierea la TDIS accesați următorul link.

Pentru înscrierea la TDIF accesați următorul link.

Prin formularele propuse, reprezentanții programului doresc să colecteze o serie de informații cu privire la grupul țintă, beneficiari, infrastructura locală și la alte date organizatorice.

Pentru mai multe informații referitoare la metodologia și condițiile de înscriere puteți apela la numărul de telefon: 0734.773.477 – Pr. Mihai Ciucur – coordonatorul programului „Împreună pentru copiii noștri”.

„TDIS a devenit deja un brand educațional în Caraș-Severin, având în vedere impactul deosebit al proiectului din anii anteriori, astfel încât considerăm că principalii beneficiari ai programului sunt comunitățile locale în ansamblu, deoarece un astfel de proiect aduce numeroase avantaje copiilor și familiilor lor din comunitățile partenere”, a declarat Pr. Mihai Bucur.

Programul este organizat la inițiativa Episcopiei Caransebeșului și își propune crearea unei strategii sustenabile de promovare a educației și a voluntariatului în rândul copiilor și tinerilor.

Totodată, în perioada 28 februarie – 14 martie va avea loc sesiunea de înscriere pentru voluntarii care doresc să participe în cadrul proiectelor.

Foto credit: Tabăra din Inima Satului / Facebook

Urmărește-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente