Caraș-Severin: Biserica pune la dispoziție servicii funerare complete

Episcopul Lucian al Caransebeșului a sfințit joi o nouă capelă mortuară la Reșița. În contextul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul, ierarhul a vorbit despre extinderea serviciilor funerare „complete și complexe” la nivel de eparhie și a invitat credincioșii să apeleze cu încredere.

„Am invitat astăzi pe toți preoții din municipiul reședință de județ, ca la rândul lor să-i îndemne pe credincioșii noștri să îmbrățișeze această idee a Episcopiei Caransebeșului și anume, ca atât serviciile funerare, cât și depunerea celor dragi să fie oficiate în cadrul Bisericii. Avem un serviciu complet și complex de Pompe Funebre și sperăm cu ajutorul lui Dumnezeu ca în toate orașele și chiar în mediul rural să avem capele mortuare pe lângă bisericile parohiale sau în cimitirele noastre”, a subliniat PS Lucian.

„Sunt mai mult decât necesare aceste capele mortuare, mai ales în mediul urban”, a spus joi, 28 ianuarie, Episcopul Caransebeșului.

În Parohia Câlnic a municipiului Reșița fost amenajată o capelă mortuară cu două încăperi foarte spațioase, după toate normele în vigoare, având și un pridvor în față. Proiectul a fost început în urmă cu 6 ani. Aceasta este pusă la dispoziția tuturor parohiilor din municipiu.

Capela mortuară din Parohia Câlnic – Reșița.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente