Caraiman, colțul de rai din inima Bucegilor

Pe Valea Prahovei, în Bușteni, la poalele pădurilor mereu verzi de sub Caraiman se află Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci”, una dintre ctitoriile impresionante ale Ortodoxiei românești. Din 1998, când a fost înființată, mănăstirea a trăit mai multe momente de bucurie duhovnicească. Acum, pe 14 septembrie 2014, de praznicul Înălțării Sfintei Cruci, se scrie o nouă pagină în istoria sfântului locaș, fiind ziua în care este târnosită biserica mare a mănăstirii. Va fi prezent Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi.

Bucuria duhovnicească a obștii ce trăiește în ascultare în sfânta mănăstire este una mare, pe măsura evenimentului ce urmează să aibă loc în această duminică binecuvântată. Pentru că, după ani buni de trudă, acum sunt încununate eforturile prin sfințirea sfântului locaș de închinăciune. Actul sfințitor, precum și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite chiar de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un numeros sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii noastre.

Aceeași bucurie este împărtășită, fără îndoială, și de credincioșii care pășesc frecvent pe poarta acestui binecuvântat locaș să își plece genunchii și să ceară îndurare Atotmilostivului Dumnezeu, dar și de toți pelerinii care sunt așteptați duminică la Caraiman.

Credincioșii care vin periodic în acest frumos colț de rai s-au înmulțit de la un an la altul, astfel încât curtea mănăstirii freamătă de pelerini în fiecare zi. Și este normal să fie așa, pentru că aici slujbele sunt împlinite zilnic cu sârguință de călugării mănăstirii, astfel încât toți pelerinii se simt mai bogați duhovnicește, dar și cu trupurile și cu mințile odihnite, aerul de munte și liniștea de aici fiind un adevărat medicament.

Mai multe informații în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…