Capelă mortuară sfințită în parohia Valea Iașului

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, parohia cu hramul”Adormirea Maicii Domnului” din comuna Valea Iașului a îmbrăcat astăzi, 19 ianuarie 2014, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat slujba de sfințire a noii capele mortuare construită în cimitirul parohiei, după cum ne-a transmis pr. Necula Ciprian. Cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a mulțumit celor care au contribuit la realizarea acestui proiect important, amintind și de necesitatea construirii de capele mortuare în toate parohiile din cuprinsul Eparhiei.

Capela poartă hramul”Tuturor Sfinților”, fiind construită prin implicarea directă a părintelui paroh Băieții Aurel. Slujba de sfințire a fost oficiată după Sfânta Liturghie săvârșită în biserica satului construită în anul 1855.

La realizarea acestui proiect o contribuție deosebită a avut Primăria locală reprezentată de primarul Barbu Nicolae și diferiți sponsori. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit celor care s-au implicat diplome de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente