Capela DGASPC Vaslui a fost sfințită de patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Capela cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” şi „Sfântul Apostol Andrei”, a fost sfințită joi, 16 mai 2019, de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului împreună cu Episcopii Ignatie al Huşilor, Galaction al Alexandriei şi Teleormanului şi Macarie al Europei de Nord.

După ceremonia de binecuvântare a locașului de cult, Preasfințitul Părinte Galaction a explicat semnificațiile acestui moment deosebit:

„Oferim locașul lui Dumnezeu, iar El, prin harul Preasfântului Duh, îl sfințește, îl face vrednic de a primi și de a păstra, sub formă văzută, pe Hristos în mijlocul nostru, prin Sfânta Evanghelie și prin Sfânta Împărtășanie, aflate pe Sfânta Masă. Biserica devine astfel loc de taină al întâlnirii noastre cu Mântuitorul Hristos”.

Sfințirea capelei DGASPC Vaslui. ©Episcopia Hușilor

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe un podium amenajat în proximitatea sfântului locaș. Predica din cadrul slujbei a fost rostită de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, care a reliefat nevoia de fapte bune și de sacrificiu pentru semeni:

„Această capelă este jertfa dragostei celor ce au grijă de copii și de oamenii în nevoi și au făcut-o cu credință și cu bucurie”, a spus ierarhul.

„Sfânta Evanghelie ne atrage atenția că trebuie să fim mereu cu grijă la fapta cea bună, să avem credința vie și să facem binele. Pentru că în fiecare clipă trebuie să gândim la ceasul sfârșitului și la judecată”, a adăugat Înaltpresfinția Sa.

La final, Episcopul Ignatie a mulțumit ierarhilor prezenți pentru împreuna slujire și a oferit Diploma de Vrednicie Sfinții Apostoli Petru și Pavel directorului DGASPC Vaslui, precum și reprezentanților  autorităților județene și locale care s-au implicat direct în acest proiect, informează Episcopia Hușilor.

De asemenea, părintele capelan Petru Damian a fost hirotesit iconom.

Cu prilejul acestui eveniment, credincioșii vasluieni au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Pantelimon de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. Racla a fost prezentă în capela DGASPC în perioada 15-17 mai 2019.

Foto credit: Realitatea de Vaslui

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente