Capela celui mai mare Centru de Servicii Sociale din Transilvania a fost inaugurată

Capela Centrului de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” din Românași cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” a fost inaugurată duminică.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului și de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

Inaugurarea paraclisului a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de cei doi ierarhi.

La finalul slujbei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a oferit Crucea Patriarhală Pr. paroh Gheorghe Gherman, iar Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit Pr. coslujitor Gabriel-Viorel Gârdan, Crucea Transilvană, pentru activitatea administrativ-gospodărească, dar și pastoral misionară, informează Mitropolia Clujului.

Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” din Românași a fost construit în perioada 2000-2015 iar capela centrului a fost edificată între 2000-2019.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…