Capacitate preoţească | „Participarea la examene arată dragostea acestor tineri pentru slujirea Bisericii”, spune PS Timotei Prahoveanul

PS Timotei - Capacitate preoţească

Treisprezece candidaţi din Arhiepiscopia Bucureştilor au susţinut luni examenul de capacitate preoţească la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti. „Participarea la examene arată dragostea acestor tineri pentru slujirea Bisericii” a evidenţiat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, preşedintele comisiei de evaluare.

Ierarhul a explicat că Arhiepiscopia Bucureştilor organizează mai des sesiuni ale examenului de capacitate preoţească cu un număr mai mic de candidaţi pentru „a evalua mai temeinic cunoştinţele acestora şi pentru a stabili dacă ei sunt pregătiţi pentru slujirea preoţească”.

„Examenele nu sunt în defavoarea lor, ci în favoarea celor care studiază şi a celor care iubesc Biserica şi doresc să fie slujitori de nădejde ai ei într-o vreme în care Biserica are nevoie de astfel de slujitori”, a declarat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru Radio Trintias.

Media de promovare a examenului de capacitate preoțească este minimum 7,00 (șapte), cu nici o notare parțială – la proba scrisă sau proba orală – sub 6,00 (șase).

„Comisia constată cu bucurie, de multe ori, faptul că mulţi tineri cunosc foarte bine învăţătura Bisericii, au cunoştinţe de liturgică, de omiletică, de muzică şi, în general, cunosc temele pe care Arhiepiscopia Bucureştilor le propune pentru astfel de examene. Când întâlneşti astfel de cazuri ca examinator ai mare bucurie şi înţelegi că Biserica va fi slujită de oameni devotaţi”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Examenul de capacitate preoțească are valabilitate de 1 an (pentru cei care vor obține media între 7,00 și 8,99) și 2 ani (pentru cei care vor obține cel puțin media 9,00).

Foto credit: Iulian Dumitrașcu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…