Cantus Domini colindă la Caransebeș. Concertul este dedicat în special medicilor

În întâmpinarea Crăciunului, gândurile bune, rugăciunile și recunoștința noastră se îndreaptă asupra eroilor din linia întâi de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, care au luptat pentru ca viața să câștige în fața temutului virus, printr-un concert extraordinar de colinde organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, anunță Episcopia Caransebeșului.

Concertul va fi susținut de Corul bărbătesc Cantus Domini din București, aflat sub bagheta Arhid. Răzvan-Constantin Ștefan, sâmbătă, 11 decembrie, începând cu ora 16, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, potrivit normelor prevăzute de legislație, și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului.

„Concertul extraordinar de colinde denumit sugestiv «În întâmpinarea Crăciunului» aduce în Caransebeș excelența în ce privește performanța muzicală și în ce privește mesajul Crăciunului propovăduit de unul de dintre cele mai cunoscute și recunoscute coruri bărbătești din România”, a subliniat părintele Arhim. Casian Rușeț, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului..

„Acest spectacol, pentru că este unul de excelență, se adresează și celor care, prin efortul lor cotidian din ultimii 2 ani, au devenit pentru noi străjerii noștri și îngerii noștri păzitori, adică personalului medical din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. În felul acesta, medicina sufletească și medicina trupească se îngemănează într-o gală de excelență, care este menită să ne aducă în suflete mult curaj, multă dragoste și multă bucurie, care poate veni numai în întâmpinarea Crăciunului”.

„Cu aceste gânduri, invităm pe toți iubitorii de muzică și de colind să fim împreună fizic și pe pagina de socializare a Episcopiei Caransebeșului. Vă așteptăm și vă dorim tuturor sărbători binecuvântate!”, a mai spus Arhim. Casian Rușeț.


Corul bărbătesc Cantus Domini a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică, tineri de formație teologică și/sau muzicală. Astfel, membrii acestui cor sunt doctoranzi, masteranzi şi studenţi teologi, majoritatea absolvenţi ai Sminarului Teologic din București dar şi actuali elevi seminarişti.

Caracterul muzicii interpretate este, în mare parte sacru, dar repertoriul corului este unul variat, cuprinzând atât muzica de tradiție folclorică românească precum şi muzică din repertoriul coral internaţional (muzică sacră şi profană).

Recent, Corul Cantus Domini a impresionat pe scena de la X Factor

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente