Cantina socială „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului la 9 ani de activitate neîntreruptă

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat luni, 29 februarie 2016, la sediul cantinei Sociale Sfântul Ierarh Nicolae a Arhiepiscopiei Aradului, o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în cei nouă ani de funcţionare neîntreruptă a instituţiei social filantropice.

La slujbă au participat și câțiva copii ai Centrului de zi Nașterea Maicii Domnului, un aşezământ social dat în folosință în același timp cu cantina.

„Am oficiat această slujbă de mulțumire pentru cei 9 ani de când s-a înființat acest centru de binefacere și luăm ca număr simbolic acesta. Azi, (ieri – n.r.) 29 februarie, este ultima zi a acestei luni în an bisect și în plus ne gândim la cele 9 cete de îngeri despre care Biserica noastră învață că stau în fața tronului lui Dumnezeu. Ei sunt ocrotitorii oamenilor, ajută, de la cei mai mici, îngerașii păzitori, până la cei care stăpânesc lumea și se îngrijesc de împlinirea providenței divine, ca totul să fie în bună rânduială. Iată, în această bună rânduială se încadrează și această unitate a Arhiepiscopiei, care este spre binefacerea celor lipsiți și spre ajutorul celor care au nevoie de sprijin din partea semenilor. Și Biserica încearcă să facă acest lucru”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În prezent cantina ocrotită de Sfântul Nicolae asigură hrană caldă în fiecare săptămână, de luni până vineri, pentru 100 beneficiari.

„La ceas aniversar, mulțumim tuturor binefăcătorilor, ostenitorilor şi donatorilor acestei cantine sociale pentru bunătatea și dărnicia cu care ne-au înconjurat și susținut, rugând pe Bunul Dumnezeu să îi răsplătească cu alese daruri cerești” – a precizat părintele Gabriel Mariș – Consilierul social al Arhiepiscopiei Aradului.

***

În anul 2007, la 27 februarie, a avut loc sfinţirea şi inaugurarea cantinei aflată sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente