Cantina socială Bistrița, în slujba semenilor nevoiași

Cantina Socială „Sfânta Filofteia” din Bistrița este în slujba semenilor nevoiași și vine în ajutorul celor sărmani sau fără venituri. Proiectul social a fost realizat de Asociația Filantropia Ortodoxă filiala Bistrița, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, potrivit Radio Renașterea. În cadrul cantinei sociale servesc zilnic masa de prânz peste 60 – 70 de persoane nevoiașe din oraș. Programul de funcționare al cantinei este de luni-vineri între orele 9.00-16.00, iar meniul se prepară în funcție de stocul de alimente disponibil.

Potrivit coordonatorului acestui proiect social, Părintele Marius Pintican, beneficiarii acestor servicii sunt selectați în urma unei anchete sociale și la recomandarea preoților parohi de pe raza municipiului.

Persoanele care vor să vină în sprijinul acestei cantine pot face donații în alimente sau în bani pentru procurarea celor necesare realizării meselor celor sărmani.

„Pentru susținerea și derularea acestui proiect, în numele lui Iisus Hristos, facem apel către toți oamenii de bine care doresc și pot să contribuie cu produse alimentare sau financiare la sediul asociației din Piața Unirii nr. 9. În același timp, familiile celor adormiți întru Domnul care doresc să ofere o mângâiere pentru sufletele celor plecați în veșnicie o pot face prin cantina noastră oferind alimente pentru pregătirea mesei sau bani pentru cumpărarea celor necesare pregătirii acesteia. De asemenea pentru donații și sponsorizări se eliberează chitanțe, facturi și contracte de sponsorizare”, a declarat Părintele Marius Pintican.

Cantina Socială „Sfânta Filofteia” din Bistrița a fost inaugurată pe 25 februarie anul acesta în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente