Cantina socială a Arhiepiscopiei Târgoviştei vine zilnic în ajutorul a peste 100 de persoane

La cantina socială a Arhiepiscopiei Târgoviştei, înfiinţată acum şase luni, iau o masă pe zi aproximativ 130 de persoane cu o situaţie financiară fragilă.

Beneficiarii au fost recomandaţi de preoţii de la parohiile din Municipiul Târgoviște, pe baza unei anchete sociale realizată de asistenții sociali de la protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

Instituția filantropică eparhială a venit în întâmpinarea unor nevoi sociale concrete și se dorește o invitație la ajutor și solidaritate și din partea altor instituții și persoane din cadrul comunității locale şi nu numai.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge.

De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto Credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente