Cantină pentru persoane defavorizate inaugurată de Mitropolitul Banatului

La Parohia ortodoxă română Timişoara Iosefin a avut loc sâmbătă, 14 noiembrie 2015, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și a Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcop-locţiitor al Episcopiei Ortodoxe Române a Daciei Felix, ceremonia de sfinţire şi de inaugurare a cantinei pentru credincioşii fără posibilităţi materiale, pentru cei vârstnici, fără aparţinători şi bolnavi, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Ce trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au fost întâmpinați aici de soborul slujitorilor bisericii parohiale cu hramul Nașterea Maicii Domnului, condus de Pr. Paroh Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu reprezentante din Societatea Femeilor Creștin-ortodoxe, filiala Timișoara și din Comitetul parohial, ce desfășoară o admirabilă lucrare de voluntariat în folosul persoanelor nevoiașe. Cu acest prilej, ierarhii au binecuvântat lucrările întreprinse la cantina parohială și au servit masa alături de beneficiari. Totodată, Mitropolitul Banatului le-a adresat și un cuvânt de mângâiere și întărire duhovnicească, încredințându-i pe mai departe de purtarea de grijă a Bisericii.

Spaţiul destinat cantinei parohiale, amenajat în anul 2003, a fost extins în această toamnă, cu acest prilej fiind executate lucrări capitale de renovare şi de igienizare. De asemenea, parohia a suportat toate costurile necesare dotării cantinei cu maşină de gătit performantă, cu frigider, congelator şi cu toate obiectele necesare gătirii şi servirii mesei în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare.

Mâncarea gătită la cantina parohiei Timişoara Iosefin ajunge, cu ajutorul voluntarilor şi a unor doamne din Societatea Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara, la persoane vârstnice, bolnave şi nedeplasabile, acestora fiindu-le oferite, periodic, alimente neperisabile: zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase etc.

Biserica se implică, astfel, alături de alte instituţii, fundaţii şi asociaţii creştine la ajutorarea credincioşilor nevoiaşi, suferinzi şi singuri, cărora le oferă, de asemenea, asistenţă religioasă la domiciliu.

Comentarii Facebook


Știri recente