Cantina Aşezământului social de la Hârja, care deserveşte vârstnici şi copii, a fost resfinţită

Cantina Aşezământului social-filantropic de la Hârja a fost resfinţită vineri. Cantina deservește serviciul rezidențial pentru persoane vârstnice, centrul de zi pentru copii și îngrijirea vârstnicilor la domiciliu.

Slujba de sfinţire, oficiată în curtea Aşezământului social de preoţii slujitori de la Parohia Hârja, reprezintă o încununare a eforturilor depuse în ultima jumătate de an pentru renovare şi modernizare.

Cu sprijinul donatorilor, au fost executate următoarele lucrări: schimbare pardoseală, reparații capitale, modernizare sistem electric, termic, ventilație, cameră frig, cameră congelatoare, renovarea spațiilor de tranșat carne, pește, legume, depozitul de alimente, bloc alimentar, grupuri sanitare și sala de mese.

Cantina socială (fosta Școala veche a satului Hârja construită pe cheltuiala lui Ion Neagu) datează din 1946 și este construită din blocuri de piatră de la fosta Vamă Oituz.

Parohia „Sfântul Gheorghe” – Hârja a preluat această clădire dezafectată, din anul 2006 de la Primăria Oituz și Ministerul Învătământului, fiind primită cu titlu gratuit, iar din 2009 a devenit cantină socială pentru beneficiarii serviciilor sociale ale Parohiei „Sfântul Gheorghe” – Hârja și Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente