Canonul Sfântului Andrei Criteanul ne întărește ca să putem continua lupta cea bună, spune PS Lucian

canonul cel mare Caransebeş4

Canonul Sfântului Andrei Criteanul ne întărește ca să putem continua lupta cea bună, să nu ne pierdem credința, să avem aceeași râvnă și evlavie și să învățăm de la sfinții din Vechiul și Noul Testament cum s-au pocăit autentic și cum L-au urmat pe Mântuitorul Hristos, le-a spus Preasfinţitul Părinte Lucian credincioşilor prezenţi aseară în Catedrala din Caransebeş.

După oficierea Slujbei Canonului din 29 martie 2017, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să stăruiască în credință și să practice pocăința autentică.

Ne-am întărit duhovnicește, am primit putere de sus și har peste har citind cu multă luare aminte acest canon de pocăință care, într-adevăr, ne poartă în viețile sfinților și în istoria Vechiului Testament. Canonul ne întărește ca să putem continua lupta cea bună, să ne încurajăm unii pe alții, să nu ne împuținăm în credință, a subliniat Chiriarhul locului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Îl rugăm pe Sfântul Andrei Criteanul să ne ajute să înțelegem și noi toate alcătuirile liturgice pe care el ni le-a lăsat și, mai ales, să încercăm să urcăm pe scara sfintelor virtuți ale desăvârșirii, ca în vârful acestei scări duhovnicești să-L întâlnim pe iubitul nostru Mântuitor, pe Domnul și Stăpânul vieții noastre, ca El să ne ofere cununa mântuirii și a vieții celei veșnice, a adăugat Ierarhul Caransebeșului.


Canonul Sfântului Andrei Criteanul a fost citit, în patru părți, în primele zile ale Postului Mare, iar la Denia de miercuri, din a V-a săptămână, canonul a fost citit integral.

 

Comentarii Facebook


Știri recente