Canonul cel Mare la Catedrala Patriarhală

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat astăzi, 18 aprilie 2016, în Catedrala Patriarhală, Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Slujba Canonului a început la ora 16:00, în Catedrală fiind prezenți numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit despre viața duhovnicească deosebită a celor doi dascăli ai pocăinței: Sfântul Andrei Criteanul și Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

„Unul dintre lucrurile pe care cei doi sfinți doresc să ne învețe este smerenia. De virtutea smereniei avem nevoie permanent, dar mai ales acum, în timpul Sfântului și Marelui Post. Smerenia cea adevărată se întâlnește doar în inima omului și adevărata smerenie a unei persoane o cunoaște numai Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.

Adevărata smerenie nu se proclamă, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Atunci când smerenia există cu adevărat, chiar și puțină, ea se păstrează în adâncul inimii pentru a fi răsplătită de Dumnezeu. Dacă oamenii o cunosc și o laudă rămâne fără răsplată de la Dumnezeu. Așa ne învață cuvintele Sfintei Scripturi și marii părinți duhovnicești. Sfântul Andrei Criteanul și Sfântul Sofronie ne îndeamnă să învățăm de la cei înțelepți, luminați și cu adevărat smeriți, pentru ca atunci când se încheie călătoria duhovnicească a Marelui Post să fim mai aproape de Dumnezeu”

Comentarii Facebook


Știri recente