„Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste” la Palatul Patriarhiei. Din distribuția piesei de teatru au făcut parte actori consacrați ai teatrului românesc

Aula Mare a Palatului Patriarhiei a găzduit, în data de 19 noiembrie 2017, piesa de teatru Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Ana Calciu, Bogdan Iacob, Tomi Cristin și Damian Victor Oancea.

La final, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a rostit un cuvânt  în care a subliniat importanța și curajul mărturisitorilor din închisorile comuniste. De asemenea, ierarhul a amintit și de cruzimea și lipsa de umanitate a torționarilor.

După acest moment, Preasfinția Sa a oferit actorilor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Diploma Aniversară Patriarhul Justinian cu medalie. Distincția a fost oferită ca semn de prețuire pentru misiunea pe care aceștia o împlinesc.


Anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mircea Popa

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…