„Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste” la Palatul Patriarhiei. Din distribuția piesei de teatru au făcut parte actori consacrați ai teatrului românesc

Aula Mare a Palatului Patriarhiei a găzduit, în data de 19 noiembrie 2017, piesa de teatru Candele nestinse. Mărturii din închisorile comuniste. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Ana Calciu, Bogdan Iacob, Tomi Cristin și Damian Victor Oancea.

La final, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a rostit un cuvânt  în care a subliniat importanța și curajul mărturisitorilor din închisorile comuniste. De asemenea, ierarhul a amintit și de cruzimea și lipsa de umanitate a torționarilor.

După acest moment, Preasfinția Sa a oferit actorilor, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Diploma Aniversară Patriarhul Justinian cu medalie. Distincția a fost oferită ca semn de prețuire pentru misiunea pe care aceștia o împlinesc.


Anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mircea Popa

Comentarii Facebook


Știri recente