Candela aprinsă pentru Catedrala Mântuirii

Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor pun la dispoziția credincioșilor care participă la slujbele de Sfintele Paști, dar care și doresc să contribuie la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală Patriarhală, un nou model de candelă de cult realizat de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinților Români” a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Compoziția candelei este realizată dintr-un amestec din parafină și ulei de palmier, care la ardere nu împrăștie fum, ci luminează lin cu o flacără gălbuie ce răspândește aromă de miere de albine. Culoarea galben închis a paharului candelei, precum și lumina pe care o răspândește sunt potrivite cu atmosfera bisericească a slujbelor și o deosebește în mod calitativ de candelele din comerț de diferite culori. Candela reprezintă și o binecuvântare pentru credincioși din partea Patriarhiei Române, întrucât are ca semn distinctiv pe laturile paharului Crucea patriarhală stilizată.

Candela are inscripționat mesajul: „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, amintind prin aceasta că o parte din costul ei va fi direcționată pentru construirea noii Catedrale patriarhale. Candela „Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului” se poate găsi la toate magazinele bisericești ale Patriarhiei Române și Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și la pangarele parohiilor și mănăstirilor și are trei dimensiuni: cu durată de ardere de 100 de ore, cu durată de ardere de 60 de ore și cu durată de ardere de 16 ore. Candela a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, astfel încât nu poate fi falsificată.

Infrastructura viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului a fost finalizată. În aproximativ doi ani și jumătate a fost realizată o structură extrem de complexă, având două subsoluri și un demisol. Acolo au fost amenajate două săli polivalente.

Până la acest stadiu al lucrărilor s-au folosit 55 mii de metri cubi de beton și 13 mii de tone de armătură. Piatra de temelie a viitoarei Catedrale patriarhale cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” a fost sfințită în data de 29 noiembrie 2007.

Cei care doresc să afle mai multe informații, dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente