Când vrem să ajutăm pe cineva să o facem dezinteresat, să simtă că îl ajutăm cu toată inima: Episcopul Ignatie

„Când vrem să ajutăm pe cineva să o facem dezinteresat, cu toată dragostea și atenția cuvenite. Acela să simtă, din plin, că îl ajutăm cu toată inima”, a afirmat duminică Episcopul Ignatie al Huşilor la Năsăud.

Episcopul Huşilor a sfinţit împreună cu Mitropolitul Andrei al Clujului Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din localitate.

În predica de la Sfânta Liturghie, oficiată în continuarea slujbei de sfinţire, Preasfinţitul Părinte Ignatie a subliniat cum ne-am raporta faţă de aproapele dacă am învăța să ne dăruim integral lui Hristos.

„Am avea resursele necesare și reflexul de a ne dărui și celor din jur, prin dragoste și prin foarte multă atenție”.

La începutul Postului Nașterii Domnului, a menţionat ierarhul, „Hristos ne cere să fim ca El, Cel care a venit din cer și ne-a căutat pe noi, oamenii”.

„A căutat firea umană, tâlhărită de păcat și de diavol, și a asumat-o în Ipostasul Său dumnezeiesc, ca să ne îndumnezeiască”.

Hristos este Cel care poate da cu adevărat „liniștea de care avem nevoie”.

„El este pacea veșnică, care are puterea de a învia un om mort, de a-i reda bucuria sufletului când este în suferință”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Mitropolitul Andrei s-a adresat la final credincioşilor cu câteva gânduri referitoare la Evanghelia Duminicii a 25-a după Rusalii.

„Omul care se coboară de la Ierusalim la Ierihon suntem noi toți. Din nefericire, de la Rai, de la Ierusalim, coborâm la Ierihon, la păcat, la necaz, la încercare, la boală, și apoi, pe calea vieții, Domnul Hristos se coboară printre noi și ne salvează, ne mântuiește și ne ajută, El este Samarineanul milostiv.

“În ziua de Crăciun, Hristos coboară printre noi. Important este ca noi să ne deschidem sufletul și să ne apropiem de El sau să-L primim când vine. De aceea, pentru perioada postului care urmează, noi trebuie să ne spovedim, să ne împărtășim și încercăm să ne facem mai buni”, a îndemnat Înaltpreasfinţia Sa.

Scurt istoric

Lăcașul de cult, cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, a fost construit între anii 2012-2020, fiind edificat pe strada Cloșca, în partea de vest a orașului Năsăud. Piatra de temelie a fost aşezată în 5 octombrie 2012, de Mitropolitul Andrei şi Episcopul Ignatie.

Biserica are iconostasul zidit din cărămidă și cu pictură în tehnica frescă. Intrarea în sfântul lăcaș este străjuită de o piatră adusă din peștera Sfântului Ilie, din Ierusalim. Biserica păstrează un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Foto credit: Mitropolia Clujului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…