Când va fi hirotonit și întronizat Mitropolitul grec de Chicago

Arhiepiscopul grec Dimitrie al Americii a făcut publice datele de hirotonie și de întronizare a Mitropolitului-ales Nathanael de Chicago.

Arhimandritul Nathanael Symeonidis a fost ales Mitropolit de Chicago de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice ca urmare a vacantării scaunului mitropolitan în anul 2017.

Potrivit site-ului Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din America, Arhimandritul ipopsifiu Nathanael Symeonidis va fi hirotonit întru arhiereu sâmbătă, 17 martie 2018, la catedrala Sfânta Treime din New York.

Ceremonia de întronizare a Mitropolitului-ales Nathanael va avea loc la Catedrala Buna Vestire din Chicago sâmbătă, 24 martie.

Arhimandritul Nathanael Symeonidis s-a născut în Tesalonic, în 1978. A studiat în Grecia şi SUA. A fost hirotonit diacon în anul 2003 şi preot în 2010. În perioada 2006-2010 a fost arhidiacon al Înaltpreasfinţitului Părinte Dimitrie al Arhiepiscopiei Ortodoxe Greceşti din America, iar din 2010 a fost preot paroh al Bisericii Buna Vestire din New York. Din 2013 a condus departamentul de relaţii interortodoxe, ecumenice şi interreligioase al Arhiepiscopiei Ortodoxe Greceşti din America.

Foto: Nikos Magginas/Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente