Când va avea loc hirotonia celor doi ierarhi aleși

Arhimandriții Nichifor Horia și Nestor Dinculeană vor fi hirotoniți arhierei în data de 7 martie, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Cei doi au fost aleși în ultima ședință a Sfântului Sinod.

Arhim. Nichifor Horia urmează să fie așezat în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul. Hirotonia va avea loc la Iaşi.

„Această slujire o consider a fi cea mai grea și cea mai înaltă ascultare care poate sta pe umerii unui călugăr”, a spus arhim. Nichifor Horia după alegerea sa.

Noul Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei este arhim. Nestor Dinculeană. Va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul. Hirotonia va avea loc la Deva.

„În societatea în care trăim, poporul este greu încercat. De aceea, sprijin, nădejde și ajutor nu pot veni decât de la Dumnezeu. Iar aceasta este datoria noastră a slujitorilor Bisericii: să fim alături de oameni, să fim liantul prin care aceștia ajung la Dumnezeu, unde găsesc nădejde, ajutor, dragoste și pace”, a spus arhimandritul.

Episcopia Devei și Hunedoarei a fost înființată în anul 2009.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…