Când oamenii vin cu avalanșa osanalelor să fii lucid şi echilibrat – PS Ignatie

În Duminica Intrării Domnului în Ierusalim, PS Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica localității Vaduri, parohia Iana, protopopiatul Bârlad. Ierarhul a îndemnat la luciditate şi echilibru atunci „când oamenii vin cu avalanșa osanalelor”, notează site-ul oficial al Eparhiei. 

Omul care te lingușește, va fi primul care te va trăda

„Când oamenii te laudă, când vin cu avalanșa osanalelor, să stai lucid, echilibrat! Spun Părinții Filocaliei că omul care te laudă cel mai mult, te va înșela cel mai repede. Omul care te lingușește, va fi primul care te va trăda”, a spus Preasfinţia Sa.

Întrucât „firea oamenilor este schimbătoare”, ierarhul a apreciat că „cea mai bună atitudine este cea de rugăciune, de smerenie, de luciditate și de foarte mult echilibru. Cu cât te laudă cineva mai mult cu atât să înțelegi că are interese meschine. Acest lucru îl învățăm fiecare dintre noi”.

Atitudinea corectă este cea a Mântuitorului Hristos

„Hristos a intrat în Ierusalim blând, smerit, «surd» la toate ovațiile oamenilor. Atunci erau sinceri, dar vedeți cât de versatilă, de schimbătoare, de fluctuantă, este firea oamenilor. Azi lauzi pe cineva, iar mâine ești în stare, tu, același om, cu aceeași energie, să îl urci pe cruce”, a explicat Episcopul Huşilor.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Ignatie a citit rugăciunea de sfinţire a stâlpărilor care au fost oferite tuturor celor prezenţi.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente