Când ne punem nădejdea în Dumnezeu, El ne ajută să ne schimbăm viaţa, spune PS Antonie de Orhei

PS Antonie de Orhei la parohia Adormirea Maicii Domnului din Climauti Donduseni 2 aprilie 2017 (10)

Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei a slujit duminica aceasta la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Climăuţi, raionul Donduşeni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Liturghie, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat un Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra preotului paroh, familiei sale şi asupra comunităţii din Climăuţi.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Postului Mare ca timp de pregătire pentru Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În partea a doua a omiliei, Preasfinţia Sa a vorbit despre viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, ca model de ridicare din păcat şi vieţuire după voia lui Dumnezeu.

Vedem din viaţa Mariei Egipteanca cum Dumnezeu lucrează tainic cu fiecare om. Dumnezeu îl aşteptă, în mare Sa iubire, să se ridice din păcat, să se îndepărteze de întuneric şi să se întoarcă spre lumină. Omul decide singur dacă rămâne în păcat sau dacă se îndreaptă spre Dumnezeu.

Însă, schimbarea nu o putem face fără ajutorul lui Dumnezeu, a subliniat Ierarhul.

Când ne punem nădejdea în Dumnezeu, El ne ajută să ne schimbăm viaţa. În locul întristării şi mustrării de conştiinţă ne vine pacea şi bucuria ridicării din păcat, în locul durerii şi întunericului ne vine lumina sfântă a iertării.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele paroh Sergiu Mariţoi cu ocazia împlinirii a 11 ani de preoţie. Preasfinţia Sa i-a dăruit un Catavasier şi mai multe volume pentru biblioteca parohială.

Parohul comunităţii din Climăuţi a mulţumit pentru vizită şi binecuvântarea arhierească şi l-a invitat pe arhiereul Mitropoliei Basarabiei să revină în mijlocul creştinilor din Climăuţi şi cu alte ocazii.


Comunitatea din Climăuţi la sfârşitul lunii noiembrie 2016 a trecut printr-un moment de grea încercare. În ziua de 29 noiembrie, în urma unui incendiu devastator, biserica veche din lemn, datată din anul 1834, a ars în proporție de 80 la sută. Părintele paroh cu arsuri grave a fost internat în spital.

Până la externarea părintelui, credincioşii parohiei au amenajat un paraclis, unde în data de 25 decembrie 2016 părintele Sergiu a oficiat prima Sfântă Liturghie.

În ziua de 12 februarie 2017,  în Duminica Fiului Risipitor, comunitatea din Climăuţi a fost vizitată de Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, care le-a adus un cuvânt de mângâiere şi încurajare pentru a merge înainte cu credinţă în Bunul Dumnezeu.

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente