Când încep înscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a publicat calendarul de admitere și informații despre înscrierea la studii de licență și master.

Admiterea se va desfășura în două sesiuni: prima va fi cuprinsă între 4 și 19 iulie, iar a doua sesiune va avea loc între 2 și 10 septembrie.

Persoanele care doresc să studieze teologia la nivelul licenței au la dispoziție mai multe specializări: Teologie Pastorală, Teologie Artă Sacră, Teologie Asistență Socială și Teologie Didactică.

Oferta pentru cei care doresc să se înscrie la studiile de masterat este vastă, facultatea bucureșteană oferind 10 programe de master.

„Facultatea noastră se bucură de relații internaționale pe măsură, atât în cadrul programului ERASMUS‑CIVIS, cât și al unor parteneriate pe care le avem sau pe care dorim să le dezvoltăm. Unul dintre proiectele de viitor la care ne gândim este dezvoltarea unui parteneriat cu Institutul Teologic «Sfântul Vladimir» din New York, având în vedere că unul dintre colegii noștri predă și acolo, lucru care facilitează un astfel de parteneriat”, a declarat Pr. Lect. Cosmin Pricop, decanul facultății.

Dosarul de înscriere la admitere trebuie să conțină binecuvântarea ierarhului eparhiei de care aparține candidatul la examen.

Detaliile despre modalitatea de admitere la fiecare secție se regăsesc pe site-ul oficial al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Conform metodologiei de admitere, în funcție de situația socială a candidatului, poate fi solicitată scutirea de la plata taxei de admitere.

Facultatea de Teologie Ortodoxă oferă și studii de doctorat, în cadrul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae”.

De asemenea, persoanele care doresc să studieze teologia ortodoxă se pot înscrie la Facultățile din: IașiSibiuCluj-Napoca, TimișoaraTârgovișteOradeaGalațiPiteștiAlba IuliaCraiova sau Arad.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Știri recente