Când faci bine altora îţi vindeci sufletul de patimi: Episcopul Ieronim

În omilia duminicală rostită la Catedrala Patriarhală, Preasfinţitul Ieronim Sinaitul a atenţionat că „atunci când faci bine altora îţi aici bine şi ţie vindecându-ţi sufletul de patimi şi dobândind har de la Dumnezeu, iertare de păcate şi multă bucurie sufletească”.

În Duminica vindecării slăbănogului, Episcopul Vicar Patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie la Catedreala Patriarhală şi a sfătuit pe cei prezenţi să îşi manifeste dragostea şi iertarea faţă de aproapele, urmând învăţăturile evangheliei duminicale.

„Să fim rugători pentru alţii, să pomenim pe cei pe care nu se pot ruga sau încă nu au dobândi lumina cunoştinţei şi a credinţei în Dumnezeu, să manifestăm dragoste pentru cei aflaţi în neputinţă, faţă de cei bolnavi, să sprijinim pe cei care sunt în disfunţionalităţi aşa de mari ca slăbănogul de astăzi şi nu se pot ajuta pe ei înşişi, nu se pot deplasa”, a spus Preasfinţia Sa.

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală. Foto credit: Gheorghe Anghel/Basilica.ro

Totodată, ierarhul a explicat că putem ajuta pe cei aflaţi în greutăţi şi prin sprijinul pe care îl oferim instituţiilor caritabile ale Bisericii.

Să sprijinim cele în jur de peste 800 instituţii caritabile ale Bisericii care aduc alinare şi ajutor multor suflete descurajate, multor suflete aflate în suferinţă şi în singurătate, a îndemnat Preasfinţia Sa.

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează peste 800 de instituţii care oferă servicii sociale gratuite sau compensate după caz.

La ora actuală, Biserica Ortodoxă este cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în domeniul social. Numai în 2017 suma investită de Biserica Ortodoxă Română în activităţi social-filantropice s-a ridicat la aproximativ 25 milioane euro. Raportat la ultimii 10 ani, valoarea este una impresionantă: peste 150 milioane euro.

Episcopul Ieronim binecuvântând pe credincioşii din Catedrală. Foto credit: Gheorghe Anghel/Basilica.ro

De asemenea, Preasfinţia Sa a sfătuit ca întotdeauna cuvântul nostru „să fie împletit cu fapta pentru ca acea credinţă pe care o avem în sufletele noastre să fie una rodnică”.

„Să ne ajute Bunul dumnezeu tuturor să dobândim aceste virtuţi ale credinţei celei drepte, ale iertării şi ale îmbinării cuvântului cu fapta, aspect foarte important căci cuvântul lui Dumnezeu, Hristos, S-a sălăşuit întru noi şi ne-a arătat că întotdeauna cuvântul trebuie să fie urmat de faptă; promisiunea trebuie să fie urmată de împlinire, viaţa creştină animată de credinţă trebuie să se manifeste în mod concret şi prin faptele facerii de bine sau ale milosteniei”, a spus Episcopul Ieronim.

Alături de ierarh, din sobor au făcut parte slujitorii Catedralei Patriarhale.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Foto credit: Gheorghe Anghel/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente