Când avem momente de răutate, să-I cerem ajutor lui Dumnezeu – Episcopul Ignatie

„Când avem momente de ură, de răutate, să-I cerem lui Dumnezeu ajutor ca El să ne dăruiască cel puţin atâta dragoste pe câtă ură este în noi, cel puţin atâta bunătate pe câtă dorinţă de răzbunare se sălăşluieşte în noi”, a spus miercuri Episcopul Ignatie.

De Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Rusca, Protopopiatul Huşi, cu prilejul hramului sfântului locaş, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

În omilia rostită, Preasfinţia Sa a făcut referire la păcatul urii, al geloziei şi al invidiei.

„Când noi urâm pe cineva, deja l-am ucis în inima noastră! Ura naşte în sufletul nostru tendinţa de a-l ucide din punct de vedere spiritual pe cel de lângă noi. Păcatul urii este groaznic, dacă îl lăsăm să pătrundă în inimile noastre. Când urăşti pe cineva se instaurează în inima ta o stare de nelinişte, de întunecime a gândurilor”.

„Numai simpla amintire a numelui acelei persoane declanşează o stare de nelinişte, de tulburare care duce la răzbunare. Căci păcatele se cer unele pe altele. Păcatul urii, în mod inevitabil, cere răzbunare”, a spus ierarhul.

Tot în acest context, Episcopul Huşilor a reflectat la urmările nefaste ale urii în viaţa personală şi în cea socială.

„Vedem multă răutate în lume, pentru că în spatele acesteia este ura. Aceasta naşte nenumărate păcate în sufletele oamenilor, iar ele se repercutează asupra celor din jurul nostru şi transformă contextul social în care trăim, într-un iad”.

Preasfinţitul Părinte Ignatie a slujit pentru prima dată în Parohia Ruscă, prilej cu care i-a oferit Sfântul Antimis Părintelui paroh Irinel Scorţanu.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…