„Când ajungem la pensie nu ne mai caută nimeni”. Episcopul Huşilor i-a premiat pe clericii pensionari

Episcopul Huşilor a acordat marţi preoţilor pensionari din eparhie distincția de vrednicie „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Ordinul le-a fost oferit după liturghia prezidată de Preasfinţitul Părinte Ignatie în Catedrala din Huşi.

Nu vă ascund faptul că gândul meu a avut ca motivație și o realitate puțin mai tristă: când ajungem la pensie, nu ne mai caută nimeni, a spus Preasfinţia Sa la finalul slujbei.

Ierarhul a gândit întâlnirea „ca o formă de recunoștință, ca o formă de mulțumire pentru tot ceea ce dânșii, prin slujire, prin misiune, au făcut pentru Biserică”.

„Am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra celor mai venerabili preoți ai Episcopiei noastre”.

Episcopul nu le-a uitat nici pe soţiile clericilor cărora le-a oferit flori şi le-a mulţumit „pentru că sunt un sprijin pentru preoți”.

În numele celor prezenți a vorbit părintele Mihai Căpriță din municipiul Bârlad. El a expus câteva aspecte legate de misiunea preoțească desfăşurată în perioada de dinainte de 1989 şi a menţionat câteva dintre bucuriile slujirii preoţeşti.

În final a mulţumit pentru „frumoasa inițiativă avută de Părintele Episcop Ignatie, de a reuni, în jurul aceluiași Potir, pe preoții pensionari din cadrul Eparhiei Hușilor”.

Foto credit: Episcopia Huşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…