Canada: Românii din Provincia Quebec au sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci la Catedrala Episcopală din Saint-Hubert

Românii ortodocși din provincia canadiană Quebec s-au întâlnit în rugăciune la Catedrala Episcopală din Saint Hubert cu ocazia sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci.

Evenimentele liturgice au debutat în ajun cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de către Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei.

A doua zi au fost oficiate slujba Utreniei și Sfânta Liturghie. Părintele episcop a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre relevanța teologică și istorică a sărbătorii. Acesta „ne cheamă să medităm la ceea ce înseamnă Crucea, ca semn al biruinței și ca aspect ce definește viața noastră duhovnicească”, a subliniat Preasfinția Sa.

Evenimentele liturgice au început marți, 13 septembrie 2022, cu Vecernia unită cu Litia, oficiate de PS Ioan Casian. Foto: Episcopia Canadei

În partea a doua a zilei, nouă preoți din zona Montrealului și din întreaga provincie Ottawa au oficiat la Catedrală Taina Sfântului Maslu, prezidată de Preasfințitul Părinte Ioan Casian și în prezența unui număr mare de credincioși.

Părintele Grigorie Țăpuc a adus spre închinare părticele din moaștele Sfintei Mucenițe Hristina de la parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei și Sfânta Hristina” din Ottawa, iar părintele Olimpiu Mărginean de la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina și Sfântul Mucenic Efrem cel Nou” din Blainville a adus spre închinare părticele din sfintele moaște ale sfinților ocrotitori ai acestei parohii.

Catedrala Episcopală din Saint Hubert are hramul „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Foto: Episcopia Canadei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente