Canada | PS Ioan Casian: Rugăciunea sutașului pentru slujitorul său arată grija față de aproapele

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat duminică, 2 iulie 2017, Sfânta Liturghie în biserica Parohiei cu hramurile Sfântul Ștefan cel Mare și Sfântul Nectarie din Oshawa (Ontario), Canada, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul Ortodox Român al Canadei a evidențiat atât înțelesurile duhovnicești ale Evangheliei citite la Sfânta Liturghie, cât și modelul de viață creștină al Sfântului Ștefan cel Mare.

Evanghelia de astăzi, a rugăciunii sutașului pentru slujitorul său arată grija față de aproapele. Mântuitorul Hristos arată faptul că adevărata calitate a omului nu depinde de o apartenență predeterminată, ci de calitatea personală de care dă dovadă cineva. Sutașul devine oglinda celui care se consideră ca făcând parte din poporul ales al lui Dumnezeu, a spus Preasfinția Sa.

În continuarea omiliei, ierarhul a vorbit despre personalitatea Voievodului Ștefan cel Mare, acesta fiind un exemplu de trăire a vieții creștine.

Sfântul Ștefan cel Mare este model de viață creștină prin rugăciunea și postul pe care le practica el și ostașii săi, de ctitor de biserici și mănăstiri pentru a asigura permanența valorilor autentice, a precizat părintele episcop.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost rostită o rugăciunea de mulțumire, în numele Conferinței Episcopilor Ortodocși din Canada, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la constituirea Confederației canadiene. Tot cu această ocazie au fost sărbătoriți și cei unsprezece ani de arhierie ai Preasfințitului Ioan Casian.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente