Canada | PS Ioan Casian alături de tineri în tabăra de vară din Ontario

Mai mulți tineri și copii din cadrul parohiilor ortodoxe românești din zonele Montreal și Toronto au participat în perioada 7-12 august 2017 la o tabără de vară organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a fost prezent alături de tineri pe tot parcursul taberei. Activitățile s-au desfășurat la Așezământul Valea Maicii Domnului din cadrul Mănăstirii Sfânta Cruce din localitatea Mono, provincia Ontario.

Participanții au fost coordonați de Pr. Olimpiu Mărginean, secretar eparhial, și Pr. Vasile Ailenii, informează Alexandru Popovici de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Programul zilnic a inclus mai multe activități: rugăciuni de dimineață și de seară, lecții catehetice și pedagogice despre simbolimsul și despre semnificațiile icoanelor praznicelor împărătești, drumeții în natură dar și activități sportive.

În cadrul taberei, participanții au vizitat Mănăstirea Sfânta Cruce, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie. De asemenea, sub îndrumarea Ierom. Paisie Buhnilă, copii au pictat icoane pe sticlă.

Ceremonia de încheiere a taberei a avut loc sâmbătă, 12 august, când au fost prezentate lucrările copiilor și le-au fost oferite diplome de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente