Canada: Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi (ROYA)

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc conferința Organizației de tineret a Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi (ROYA). Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Pastoral de Educație Creștină Fair Havens de la Beaverton, Ontario, informează site-ul oficial al Mitropoliei.

În cadrul întrunirii, tinerii i-au avut alături pe Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, și pe Preasfințitul Ioan Casian, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.

Tema întâlnirii a fost Înțelegerea și depășirea provocărilor cu care se confruntă tineretul creștin în secolul al 21-lea. Printre activitățile notabile desfăşurate în perioada 6-8 octombrie, s-au numărat conferințele susținute de:

  • Virgiliu Gheorghe,
  • Părintele Theodore Paraskevopoulos,
  • Părintele protosinghel Siluan Șandor,
  • Părintele Ieromonah Hrisostom de la Mănăstirea Putna.

Întâlnirea a debutat vineri seara cu un moment de rugăciune la finalul căruia a vorbit PS Ioan Casian. Evenimentul a continuat sâmbătă dimineața cu mesajul de bun venit al IPS Mitropolit Nicolae și cu prelegerea domnului Virgiliu Gheorghe, biofizician și doctor în bioetică, vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale şi Bioetică București.

În cadrul conferinței susţinută de domnia sa au fost prezentate mai multe aspecte de mare actualitate cu care se confruntă tineretul ortodox al secolului al 21-lea, precum: efectele televiziunii asupra minții umane, problema dependențelor din zilele noastre, conștiința de sine și mass-media, viziunea societății moderne asupra identității de gen și efectele pornografiei.

Părintele Theodore Paraskevopoulos, profesor de teologie pastorală la Academia de Teologie Ortodoxă din Toronto și fost director al Consiliului pe problemele de Tineret al Mitropoliei Grecești din Toronto, a conferenţiat pe tema mărturisirii credinței creștine și fenomenul secularizării în Biserică, școală și societate.

În seara aceleiași zile, Părintele Siluan Șandor, Consilier în cadrul Sectorului cultural şi de activități cu tineretul al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei,  a prezentat organizarea asociației de tineret NEPSIS și câteva din reușitele și dificultățile avute în această calitate.

Duminică dimineața, IPS Nicolae a prezidat Sfânta Liturghie, iar în cuvântul său ierarhul a evidenţiat trei momente din Sfânta Evanghelie în care Mântuitorul a interacționat direct cu tinerii.

Duminică seara, ieromonahului Hrisostom de la Mănăstirea Putna a conferenţiat pe tema relațiilor umane, a darurilor duhovnicești și a iubirii de Dumnezeu.

Foto credit: ROYA

Comentarii Facebook


Știri recente