Campionii Bucuriei Sociale la Stolnici

În Protoieria Costești, la biserica parohială Stolnici din localitatea cu același nume, 10 parohii din Cercul pastoral nr. 6 (Falfani I, Cochineștii de Sus, Cochineștii de Jos, Stolnici I, Stolnici II, Izbăsești, Vlăscuța, Popești-Harsesti, Harsestii de Jos, Ciobani) au ajutat miercuri, 10 septembrie 2014, cu alimente precum și alte bunuri, 10 familii nevoiașe, informează eparhiaargesului.ro.

De ajutoarele oferite au beneficiat familii sărace din parohiile participante, familii aflate în grele condiții de viață, fără venituri, cu mulți copii ce prezintă risc de abandon școlar.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții bisericești din Eparhia Argeșului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente