„Campionii Bucuriei Sociale” la Protopopiatul Curtea de Argeș

O nouă etapă a Proiectului Campionii Bucuriei Sociale Argeș s-a desfășurat marți, 15 martie 2016, în cadrul Protopopiatului Curtea de Argeș, a precizat Protosinghelul Caliopie Cristian Ichim, Consilier economic-financiar și Construcții bisericești al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, se desfășoară la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice. Acestea au în vedere sprijinul familiilor cu o situație economică precară, cu mulţi copii sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

Acțiunea de marți din cadrul Protopopiatului Curtea de Argeș a fost susținută de către parohiile din Cercul nr. 8 pastoral: Brădet, Brăduleț, Costești-Vâlsan, Galeș, Mușătești, Robaia, Stroești, Vâlsănești.

Comentarii Facebook


Știri recente