Campanie umanitară la spitalul Providența, Iași

Campania umanitară „Ochii tăi sunt sănătoși?” desfășurată de Spitalul „Providența” în perioada mai-iulie a ajuns la final, după cum aflăm de pe site-ul mmb.ro.

Menită să prevină afecțiunile oculare, campania a venit în sprijinul a peste 400 de persoane, oferindu-le posibilitatea efectuării unei consultații oftalmologice.

În decursul lunii mai toate persoanele care s-au adresat Spitalului „Providența” pentru a lua parte la campanie au beneficiat în mod gratuit de consultație. În lunile iunie și iulie, consultațiile s-au acordat atât fără plată pentru persoanele asigurate, în baza biletului de trimitere, cât și la un preț redus la jumătate, de doar 25 de lei, pentru persoanele cu vârste sub 65 de ani și care nu au prezentat un bilet de trimitere.

De asemenea, pacienții care au fost diagnosticați cu afecțiuni grave, în urma consultației, și au urmat recomandarea medicului de a fi operați, au plătit pentru tratamentul chirurgical al cataractei cel mai mic preț din Iași: 1.650 de lei. Tariful valabil pentru perioada campaniei, mai-iulie, a inclus toate serviciile necesare pe perioada internării.

„Prin această campanie am reușit să oferim ajutor și unor persoane care, din varii motive, nu reușiseră să ajungă în cabinetul medicului oftalmolog de ani de zile. Au fost multe situații în care am reușit să prevenim complicațiile, recomandând pacienților să poarte ochelari sau să urmeze anumite tratamente, iar acolo unde exista deja o afecțiune într-un stadiu avansat am intervenit chirurgical, pentru a stopa evoluția și a îmbunătăți vederea. Este, așadar, foarte important de reținut faptul că fiecare dintre noi ar trebui să fie consultat oftalmologic anual”, a declarat dr. Fotios Gardikiotis, medic oftalmolog în cadrul Spitalului „Providența”.

Secția de Oftalmologie a Spitalului „Providența” este dotată cu aparatură modernă, oferind posibilitatea investigării atât în regim ambulatoriu, cât și prin spitalizări de zi și continue. Pacienții pot opta, la recomandarea medicului, pentru diverse examinări, intervenții chirurgicale și terapie laser. Pentru informații și programări, pacienții sunt rugați să sune la numerele de telefon 0232/241.271 și 0730.230.030 sau să se prezinte la sediul din Șoseaua Nicolina nr. 115, capăt CUG.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…