Campanie umanitară la Biserica „Sfinţii Cosma şi Damian“ din Caracal

Bisericuţa de lemn închinată Sfinţilor Cosma şi Damian, situată în curtea Spitalului Municipal Caracal, găzduieşte în fiecare săptămână acţiuni de binefacere pentru copiii internaţi sau persoanele aflate în dificultate, informează “Ziarul Lumina”.

Materializate în consulaţii gratuite sau excursii pentru participanţii la sfintele slujbe, iniţiativele preoţilor slujitori în acest sfânt locaş au menirea de a promova în rândul credincioşilor spiritul de solidaritate faţă de cei aflaţi în suferinţă. Sub această motivaţie, pr. Ion Iagăru a reuşit să facă chiar un loc de joacă pentru copiii mai mici. În acest sens, a iniţiat şi campania „Familia ta donează“. Fiecare familie a primit câte o cutie personalizată pe care trebuie bifat conţinutul – alimentar sau nu şi destinatarul – fete sau băieţi. Campania a sensibilizat multe familii şi elevi, fiind promovată pe reţelele de socializare. Astfel, elevii de la Şcoala Gimnazială Vişina Veche, alături de grupurile de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din municipiul Caracal s-au alăturat campaniei susţinute de medicii şi personalul medical de la Spitalul Municipal.

Cadourile vor ajunge la copiii internaţi la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi la Spitalul Municipal din Caracal. „Dorim să ajutăm fără a face colectă cu bani. Fiecare familie aduce o cutie sigilată deja cu rechizite şcolare, articole de îmbrăcăminte pe mărimi, iconiţe, felicitări, jucării potrivite vârstei copiilor sau dulciuri, dar nu produse perisabile“, a precizat pr. Ion Iagăru. Campaniile de la biserica ce poartă hramul „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian“ sunt un exemplu bun pentru parohii, dar şi pentru fundaţiile umanitare.

Comentarii Facebook


Știri recente