Campanie, la Sibiu, de prevenire a traficului de persoane

Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Agenția Națională Antitrafic, desfășoară o campanie de informare și de prevenire în școlile, liceele și alte instituții din județul Sibiu. În cadrul acestei campanii, o delegație a departamentului, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antitrafic – Centrul regional Alba, au avut o întâlnire cu elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” pentru a le prezenta acestora pericolele și efectele nedorite ale traficului de persoane, dar și cum se pot feri să devină victime ale traficanților, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea cu elevii sibieni a avut loc luni, 23 septembrie, la Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu, cu participarea consilierului social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, a inspectorilor de la aceeași instituție, pr. Tiberiu Kiss și Marius Talmațchi, alături de Iulian Leah de la Agenția Națională Antitrafic. Pentru a ilustra cât mai elocvent tema discuției, cei mai mici dintre elevi au făcut câteva desene, pe care le-au prezentat apoi în cadrul întâlnirii.

„Acțiunea noastră a marcat Ziua internațională de luptă împotriva exploatării femeilor și copiilor. Am fost foarte bucuroși să vedem un interes crescut al elevilor asupra acestei teme și avem convingerea că vor duce mesajul nostru mai departe și colegilor, prietenilor și rudelor. Considerăm că un om neinformat este vulnerabil la trafic”, ne-a spus consilierul social, pr. Nicolae Rusu.

Evenimente de informare de acest gen vor mai avea loc în instituțiile de învățământ din orașele județului Sibiu, fiind vizați elevii ce ar putea fi victimele rețelelor de trafic de persoane. Elevii au posibilitatea să afle mai multe despre modul cum acționează rețelele de trafic, despre cum pot evita contactul cu acestea și despre cum pot primi sprijinul autorităților în caz de pericol.

„Ne bucurăm de o colaborare de lungă durată și foarte rodnică cu Arhiepiscopia Sibiului. Prin acțiunea de astăzi am deschis o campanie ce se va desfășura pe parcursul întregului an școlar”, a spus Iuliana Leah.

Comentarii Facebook


Știri recente