Campanie în Italia pentru ajutorarea copiilor români

Asociația Femeilor Române din Italia (ADRI) împreună cu Asociația culturală ‘Floare Albastră’ și Atlassib Italia, în colaborare cu Asociația ‘Spirit Românesc’, Asociația ‘Nolimes Onlus’ și alte instituții românești din Italia au organizat în perioada 1-15 decembrie campania de solidaritate ‘Împreună de Crăciun (Natale insieme)’, informează „Ziarul Lumina”.

Campania a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice și solidarizarea românilor din Italia în legătură cu situația copiilor din România aflați în dificultate. La sediile și filialele asociațiilor din Tivoli, Guidonia și Terni s-a organizat o colectă de dulciuri, rechizite, hăinuțe și jucării. Cadourile strânse în cadrul campaniei de solidaritate vor fi trimise în România, la Bacău și Piatra Neamț, prin intermediul firmei Atlassib, care sponsorizează cheltuielile de transport. Darurile vor fi oferite copiilor cu ajutorul Fundației ‘Episcop Melchisedec’, al Asociației ‘Ovidenia 2005’ și al mai multor voluntari.

„Ideea acestei activități a pornit cu ocazia unei întâlniri dedicate situației migranților români și a copiilor rămași acasă, care a avut loc în Duminica migrantului, pe 21 august, la sediul Asociației Creștine de Caritate și Ajutor ‘Ovidenia 2005’ din Bacău. Atunci s-a hotărât organizarea unei campanii de strângere de bunuri pentru copiii din România care se află în dificultate. Foarte mulți copii au rămas acasă singuri sau în grija bunicilor și au nevoie de ajutor. De aceea, ne-am gândit că aceste bunuri vor fi extrem de bine venite pentru copiii nevoiași din Bacău și Piatra Neamț”, a declarat Silvia Dumitrache, coordonatorul proiectului ‘Împreună de Crăciun’.

Au fost strânse 50 kilograme de dulciuri, jucării, haine și rechizite pentru copii săraci sau rămași singuri acasă din cauza plecării părinților în Italia.

Bunurile strânse vor fi distribuite, în Ajunul Nașterii Domnului, prin cele două asociații partenere din Bacău, copiilor care se află în grija unui centru de zi al Fundației ‘Episcop Melchisedec’ din Bacău, nou inaugurat pentru copiii migranților. În Piatra Neamț, cu ajutorul Organizației ‘Salvați copiii!’, cadourile vor fi împărțite unor familii nevoiașe.

Comentarii Facebook


Știri recente