Campanie de donare de sânge pentru persoanele afectate de incendiul din clubul Colectiv

În semn de solidaritate cu cei afectați de tragedia de la clubul Colectiv, un grup de 40 de studenți de la Academia Tehnică Militară din București au participat astăzi, 02 noiembrie 2015, la o nouă campanie de donare de sânge la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Acțiunea de astăzi a fost coordonată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și se înscrie în cadrul campaniei inițiate de Patriarhia Română: Donează sânge. Salvează o viață!

Fiecare om ar trebui să doneze măcar odată în viață sânge deoarece acest lucru reprezintă o datorie civică. Nu se știe niciodată când și noi ne putem afla în situații limită și putem avea nevoie de sânge, de aceea astfel de tragedii nu trebuie să reprezinte singurele ocazii când se fac donații”, a mărturisit Rareș, student al Academiei Tehnice Militare.

Sperăm din tot sufletul ca persoanele afectate de tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală să se însănătoșească. Dorim să le transmitem că suntem alături de ei și îndemnăm pe cât mai mulți să ne urmeze exemplul. Felicităm medicii și paramedicii care au intervenit prompt în salvarea persoanelor afectate de incendiul din Colectiv”, a spus George, voluntar.

Campania Patriarhiei Române Donează sânge, salvează o viață!vine să întâmpine nevoia acută de sânge din sistemul sanitar românesc. Există o bază de date bine pusă la punct, astfel încât putem spune cu certitudine că avem 15.000 de persoane care au donat până în momentul de față, ceea ce înseamnă 7 tone de sânge. Ne bucură acestă cantitate deoarece totul s-a făcut pentru cei suferinzi. Pe lângă București campania s-a extins la nivelul întregii țări. Ideea de voluntariat este strâns legată de mila creștină. Un donator salvează trei vieți. În România medicina a avansat mult, iar operațiile au nevoie de mult sânge, motiv pentru care această campanie va continua și în viitor a declarat pentru Trinitas TV Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Cea de-a IX-a ediție a Campaniei Donează sânge. Salvează o viață! a început săptămâna trecută și va continua prin acțiuni de donare de sânge la Academia de Poliție și Jandarmeria Română în perioada 16 – 20 noiembrie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente