Campanie caritabilă pentru militarii din Republica Moldova

În perioada Postului Mare, preoții din protopopiatele Mitropoliei Basarabiei, cu binecuvântarea ÎPS Petru Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, desfășoară campania caritabilă: „Sfintele Taine pentru militari, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Obiectivul acestei campanii este de a deservi spiritual pe soldații ortodocși încorporați în rândul Armatei R. Moldova și de a oferi sprijin filantropic pentru ei.

Campania se desfășoară cu avizul preventiv al Comandamentului din cadrul Forțelor Artmate.

Astfel, la data de 26 martie 2011, preoții din Protopopiatul Căușeni, în frunte cu Părintele Mitrofor Ioan Pancu, Protopop de Căușeni, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Infanteria Independentă a Forțelor de Menținere a Păcii din Republica Moldova , satul Varnița, raionul Anenii Noi.

Părintele protopop a declarat: „Protopopiatul nostru fiind în vecinătate cu multe detașamente de militari dislocate pe malul drept al Nistrului (pe linia de conflict cu separatiștii din Transnistria) se îngrijește spiritual și material de necesitățile tinerilor soldați care își desfășoară serviciul militar într-o zonă de conflict. Prin această campanie spirituală și de caritate dorim să fim alături de ei ca să se bucurie și ei duhovnicește de perioada Postului Mare”.

Maiorul Butnari Ghenadie comandantul de companie a relatat că: „La început au ținut post 3 persoane care au dorit să se împărtășească apoi pe parcursul postului numărul lor sa ridicat până la 43 și am răspuns la propunerea Pr. Ioan de a veni în mijlocul nostru și de a oficia Sf. Liturghie”.

Din partea Mitropoliei Basarabiei și a Protoieriei Căușeni, militarii din satul Varnița au primit în dar 30 kg produse de patiserie de post.

În Republica Moldova nu există preoți capelani și în foarte puține unități militare există paraclise amenajate.

Comentarii Facebook


Știri recente