Campanie anti-avort la Sibiu

Asociația „ProVita”, filiala Sibiu și Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au organizat joi, 27 martie 2014, o acțiune de prevenire a avorturilor și de informare asupra efectelor extrem de periculoase aduse de astfel de crime. Activitatea s-a adresat elevilor, studenților și femeilor de la Maternitatea din Sibiu.

Instituțiile implicate în această campanie au găsit de cuviință să desfășoare activitatea în biserica Spitalului Județean din Sibiu, unitate medicală în cadrul căreia se află și Maternitatea, dar și locul unde anual de săvârșesc mii de avorturi. Bisericuța din incinta spitalului a fost arhiplină, fiind invitați studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, de la Facultatea de Medicină din oraș, elevi de la Școala Postliceală „Hygeia” și de la Școala Nr. 2. O bună parte dintre studenții prezenți la eveniment sunt implicați direct în campaniile instituțiilor amintite, având un aport deosebit în informarea tinerilor asupra efectelor negative pe plan spiritual dar și medical, pe care le aduce o întrerupere de sarcină. Tinerii teologi și viitori medici colaborează pentru a explica femeilor că un avort poate aduce sterilitate, boli și depresii, uneori foarte greu de depășit.

Un sobor de preoți au deschis evenimentul cu o slujbă religioasă, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Au fost prezenți consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, inspectorul social pr. Tiberiu Kiss, preotul Nicolae Lațchescu de la biserica spitalului amintit, pr. Ciprian Cândea de la Capela Spitalului de Psihiatrie și pr. Dănuț-Zamfir Papară de la Biserica Spitalului Militar. Asociația „Pro-Vita” a fost reprezentat de președintele filialei sibiene, conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, iar elevii au fost insoțiți de inspectoarea de Religie, prof. Măriuca Neagu.

Manifestarea a continuat cu o prelegere a conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, care a subliniat implicațiile pe plan duhovnicesc ale unui act de crimă împotriva unui copil nenăscut. Încă de la concepere, a spus conf. univ. dr. Sebastian Moldovan, copilul este o ființă umană completă și are dreptul la viață ca orice altă persoană.

Studenții de la Facultatea de Medicină au avut posibilitatea să explice tinerilor prezenți cât de periculoasă este o intervenție de întrerupere a sarcinii și ce efecte medicale negative poate atrage un astfel de act medical. Toți cei prezenți au primit pliante cu mesaje anti-avort, iconițe și materiale informative.

Campania de la Sibiu continuă activitățile Asociației „Pro-Vita” din această perioadă. Dacă de Buna Vestire, în multe orașe ale țării a avut loc Marșul pentru Viață, la Sibiu s-a organizat o seară de rugăciune pentru copiii nenăscuți, la Catedrala mitropolitană. Marșul pentru Viață este organizat la Sibiu de 1 iunie, de Ziua Copilului, așa cum este tradiția de ani buni.

Comentarii Facebook


Știri recente