Campania umanitară la Parohia Doclin

În a patra duminică din Postul Mare, în Parohia Doclin din Protopopiatul Reșița s-a desfășurat o campanie umanitară. Astfel, cu ajutorul domnului doctor Radu Chivu, s-au făcut unele investigații medicale, pentru depistarea și prevenirea unor probleme de sănătate, punându-se accent pe nivelul glicemiei din organism și măsurarea tensiunii.

Au beneficiat de consultații gratuite toți cei prezenți la Sfânta Liturghie, care au dorit să facă aceste investigații, totodată oferindu-li-se în mod gratuit medicamentația aferentă, dar și sfaturi din partea farmacistei Roxana Chivu, referitoare la uzul și abuzul de medicamente. „Această acțiune umanitară va continua în anul 2014 și vom face periodic consultații gratuite tuturor celor interesați de programul nostru. Practic, campania noastră are drept scop sprijinirea celor defavorizați, dezvoltarea responsabilității sociale față de cei proveniți din familii cu situații precare, dar mai ales față de bătrâni”, a declarat domnul doctor Radu Chivu, inițiatorul acestei acțiuni.

Părintele paroh Ovidiu-Petru Mezeniuc, în calitate de gazdă, ne-a mărturisit: „Prin aceste inițiative am reușit să fim alături de credincioșii noștri, în special cei bătrâni sau defavorizați social. Această inițiativă aduce nenumărate beneficii și avantaje legate de sănătate, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a populației în zone cu acces redus la servicii medicale avansate și completează, acolo unde este cazul, îngrijirea medicală primară asigurată de medicii de familie”.

„Campania de Duminică”, cum a fost numit acest eveniment, a avut un real succes, lucru demonstrat atât de numărul mare de participanți, cât și prin impactul pozitiv privind al colaborării dintre cei ce poartă grija sufletelor și cei ce poartă grija trupurilor. (Articol semnat de Pr. Ovidiu-Petru Mezeniuc și Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente