Campania „Trimite un copil sărac la școală!”, o şansă extraordinară pentru copiii cu risc de abandon şcolar

Campania socială „Trimite un copil sărac la școală!” vine în sprijinul copiilor care doresc să studieze, dar situaţia financiară a familiei nu le permite acest lucru.

Acţiunea organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă Dej este la a treia ediție și se desfășoară în perioada 22-31 august.

Scopul proiectului este acela de a strânge fonduri, rechizite școlare, haine și încălțăminte pentru copiii care vor să meargă la școală.

Campania a luat fiinţă în urma unei analize potrivit căreia un număr semnificativ de copii din municipiul Dej, precum și din localitățile din jur, nu au posibilitatea de a avea un ghiozdan nou și rechizitele necesare pentru a merge la școală şi din această cauză abandonează sistemul de învățământ, mai înainte de finalizarea studiilor.

„Ne-am propus să sprijinim cât mai mulți  copii și ne asumăm  rolul de «părinți» ai acestora, pentru a putea păși în noul an cu fruntea sus. Sunt copiii care merg în prima zi la școală purtându-și câteva caiete într-o sacoșă sau într-un ghiozdan peticit, încercând să ascundă lipsurile materiale ale părinților.

Gândindu-ne la potențialul fiecăruia dintre acești copilași de a avea un destin strălucit, nu am putut face altceva decât să le fim sprijin la început de drum. Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate însemna o rază de speranță pentru o întreagă familie. Spiritul de comunitate, adesea promovat de asociația noastră, poate produce minuni într-o societate cu nevoi”.

„Poate nu vei ști niciodată la cine a ajuns caietul sau ghiozdanul dăruit de tine, însă acel copil își va aminti toată viața că cineva i-a fost aproape la început de drum!”, au declarat organizatorii.

Cei care doresc să ofere donaţii pot face acest lucru urmând paşii de aici.

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Dej este o asociaţie de dezvoltare comunitară, filantropică, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie confesional.

Misiunea asociaţiei este dezvoltarea comunităţilor teritoriale; scopul asociaţiei este îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţile teritoriale prin servicii: sociale, medicale, culturale, educaţionale, economice şi de mediu, furnizate în spirit creştin.

Foto Credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente