Campania Spune NU discriminării!, la Râmnicu Vâlcea

Organizația World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea a organizat luni, 2 decembrie 2012, campania de conștientizare și sensibilizare „Spune NU discriminării!” pentru a marca importanța zilelor de 1 Decembrie – Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV și SIDA și 3 Decembrie – Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, după cum informează site-ul arhiram.ro.

A fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru persoanele care au decedat din cauza HIV/SIDA, iar ulterior au fost eliberate în aer 100 de baloane cu heliu. Voluntarii, cât și reprezentanții World Vision au distribuit pliante și fluturași informativi despre importanța acestor zile.

„Spune NU discriminării!” vizează conștientizarea faptului că o atitudine pozitivă, toleranța, iubirea și prietenia oferite au o mare importanță pentru persoanele și așa destul de greu încercate de viață. Stigmatizarea și discriminarea sunt probleme cu care persoanele infectate cu HIV și persoanele cu dizabilități se confruntă în mod real. Ele reprezintă o barieră pentru persoanele seropozitive și cele cu dizabilități care nu pot avea acces la servicii, fie din cauză că sunt refuzate, fie din cauză ca se tem să ceară aceste servicii, gândindu-se că vor fi respinse. Toți oamenii sunt născuți liberi și egali în demnitate și drepturi, iar campania „Spune NU discriminării!” își propune să ne reamintească tuturor că persoanele infectate cu HIV și persoanele cu dizabilități nu trebuie să fie discriminate, ci să beneficieze de șanse egale. De aceea formarea și cultivarea sentimentelor de prietenie și înțelegere față de aceste persoane trebuie să fie o prioritate pentru noi toți”, a declarat Cristina Marciuc, specialist comunicare Biroul Zonal Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente