Campania Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!, în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în Arhiepiscopia Târgoviștei, se desfășoară, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august 2014), campania umanitară intitulată Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!, ce a fost inițiată de către Patriarhia Română și Televiziunea Română, în urma inundațiilor din ultimele zile, din sudul țării, cu scopul ajutorării celor afectați de revărsarea apelor.

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, ajutoarele se vor colecta astfel: până pe data de 17 august, la parohii, între 18 și 19 august, la protoierii, iar între 20 și 21 august, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei care le va direcționa către Arhiepiscopia Craiovei, (pentru sinistrații din județul Gorj), Arhiepiscopia Râmnicului (pentru sinistrații din județul Vâlcea) și Episcopia Slatinei și Romanaților (pentru sinistrații din județul Olt).

Biserica noastră îndeamnă pe fiii și fiicele sale ca, unind rugăciunea cu fapta bună, să participe la colectele organizate de parohii și mânăstiri, oferind produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată și minerală, produse de igienă, pături etc. Produsele colectate vor fi distribuite în localitățile afectate de inundații prin intermediul consiliilor și comitetelor parohiale, sub îndrumarea preoților parohi și coordonarea centrelor eparhiale.

Patriarhia Română și Televiziunea Română își exprimă speranța că prin ajutorul oferit semenii noștri din Oltenia greu încercați de inundații să depășească momentele grele prin care trec.

Comentarii Facebook


Știri recente