Campania „Sănătate pentru Sate”, pentru prima dată în Giurgiu

Campania „Sănătate pentru Sate” s-a desfăşurat pentru prima dată în judeţul Giurgiu. Acţiunea a fost organizată sâmbătă la Ghimpaţi de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

La această ediţie a campaniei au participat aproximativ 100 de persoane care au beneficiat de consultaţii medicale gratuite în specializările: gastroenterologie, oncochirurgie, diabet şi nutriţie, cardiologie, medicină internă, ORL, psihiatrie pediatrică şi pediatrie.

S-au implicat 25 de voluntari, dintre care 20 de medici şi asistenţi medicali care au venit în sprijinul localnicilor.

Dr. Virgiliu Mihail Prunoiu, medic specialist în chirurgie oncologică, a constatat în urma examinărilor că multe dintre paciente „nu au făcut niciodată o ecografie, nu au fost niciodată la un specialist şi persoanele care au fost operate nu au mai fost urmărite, nu s-au mai prezentat la medic pentru control”.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a prezentat utilitatea campaniei, subliniind că spitalul din localitate este desfiinţat, iar în Ghimpaţi funcţionează doar o staţie de ambulanţă, fără cameră de gardă.

Din septembrie 2015 până în prezent peste 8.400 de persoane au beneficiat de control medical gratuit din partea medicilor voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în cadrul Campaniei „Sănătate pentru Sate”.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…