Campania „Sănătate pentru Sate” în Prahova | Ediţia cu nr. 47 a fost dedicată locuitorilor din Inoteşti

Peste 160 persoane din localitatea Inoteşti, județul Prahova, au beneficiat de consultații medicale gratuite sâmbătă, 10 iunie 2017, în cadrul celei de-a 47-a ediții a Campaniei Sănătate pentru Sate.

Doisprezece voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, dintre care zece medici și un asistent medical, au ajuns de la primele ore ale dimineții în Inoteşti.

Centrul medical al campaniei din 10 iunie 2017 s-a format la dispensarul din comună, echipa medicală având în dotare două aparate de ecografie și unul EKG.

La această activitate au participat voluntari specialiști în: Medicină de familie, Medicină internă, Diabet și boli de nutriție, stomatologie, Neurologie, Reumatologie, EKG, ecografie.

De asemenea, au fost implicați și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, care au sprijinit Campania şi în continuare.

Pr. Petru Tincu, Preot Paroh la Biserica Sfântul Ilie din localitate, a transmis: Mare este Dumnezeu, deoarece astăzi am văzut dragostea Lui pe chipul medicilor voluntari care au venit în satul nostru. Cu bucurie adresăm mulţumiri celor care au făcut posibilă această campanie şi adresăm rugăciuni de solidaritate pentru îndeplinirea ei.

Ca o mărturisire în urma evenimentului, Dr. Radu-Cristian Tudose, medic primar în medicină de familie, a evidenţiat că a fost impresionat de faptul că a captat atenţia şi a persoanelor asigurate, ceea ce dovedeşte profesionalismul echipei noastre de voluntari. Binecuvântarea Părintelui Arhim. Ciprian cu care am pornit la drum s-a simţit şi în volumul mare de consultaţii pe care l-a avut fiecare medic participant la campania de azi.

Un alt medic voluntar, Dr. stomatolog Claudia Dinculescu, a apreciat că acei copii pe care i-a consultat prezentau puţini policarii, ceea ce denotă că igiena bucală este satisfăcătoare. E adevărat că apariția cariei nu depinde numai de un periaj dentar foarte bun. Le-am prezentat  tehnica de periaj corectă şi le-am explicat faptul că e important să meargă la medicul dentist de 2 ori pe an, chiar dacă nu sunt probleme majore.

Dănuţ Prună, voluntar la Paraclisul Catedralei Naţionale, a remarcat că astăzi au participat persoane de toate vârstele şi s-au bucurat de receptivitatea şi deschiderea localnicilor.

La final, copiii au primit produse de igienă orală şi corporală.

Următoarea ediţie se va desfăşura în localitatea Talea, judeţul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente