Campania „Sănătate pentru Sate” a revenit în localitatea Budeşti

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat sâmbătă, in localitatea Budeşti din judeţul Călăraşi, a doua etapă din cadrul unei noi acţiuni  a Campaniei „Sănătate pentru Sate”.

Voluntarii se află pentru a doua oara aici, după ce la sfârşitul lunii decembrie cu sprijinul Centrului Medical Polimed şi a companiei Medist, au oferit localnicilor neasiguraţi analize de sânge gratuite.

Coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuţ Prună, a spus: „De data aceasta, am revenit cu medici specialişti, am continuat investigaţiile având un aparat EKG, dar şi un ecograf. Au fost prezenţi un medic urolog, un cardiolog, un medic de medicină internă, medic diabet şi nutriţie, un stomatolog, un psiholog şi multe alte specialităţi care au venit în sprijinul acestei comunităţi”.

Dr. Camelia Diaconu, medic cardiolog, a afirmat: „De fiecare dată descoperim foarte mulţi bolnavi cu afecţiuni cardiovasculare, mulţi dintre ei cu hipertensiune arterială, dar şi cu forme mai severe de boli cardiace cum ar fi insuficienţa cardiacă”.

Medicul diabet şi nutriţie, Dr. Simona Carniciu, a precizat că a avut în această campanie „câteva cazuri de obezitate care au necesitat intervenţii datorită riscului de a dezvolta diabet zaharat împreună cu alţi factori de risc şi din punct de vedere nutriţional”.

Campania „Sănătate pentru sate” are până în prezent 8000 de beneficiari din judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş şi Călăraşi.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente