Campania Să-l cunoaștem pe Moș Nicolae în Episcopia Caransebeșului

Cel mai cunoscut și mai îndrăgit dintre sfinții Bisericii noastre – Sfântul Ierarh Nicolae, un adevărat „prieten” al copiilor, a fost prăznuit și în acest în an în mod deosebit în toate bisericile eparhiei Caransebeșului.

În cadrul campaniei „Să-l cunoaștem pe Moș Nicolae” inițiată de Episcopia Caransebeșului, câteva mii de copii de vârstă preșcolară și din clasele primare de pe tot cuprinsul județului, au participat la Sfânta Liturghie de praznicul Sfântului Nicolae, în ziua de 6 decembrie, a precizat Darius Herea. Aceștia au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele lui Hristos, iar, la final, au primit pungi cu daruri din partea „moșului”. De asemenea, celor mici li s-a explicat, în cadrul unui scurt cuvânt de învățătură, care este originea lui „Moș Nicolae” și că acesta este, de fapt, Sfântul Nicolae, un sfânt care a trăit cu aproximativ 1700 de ani în urmă și care și-a împodobit viața cu multe fapte bune, rămânând în tradiție ca fiind cel care împarte daruri.

Pe lângă aceste activități, care s-au desfășurat în toate bisericile de pe cuprinsul Eparhiei Caransebeșului, copiii au fost implicați și în alte activități, precum: recitarea de poezii, scenete, colinde, sau acțiuni caritabile prin care copiii au învățat să dăruiască celor nevoiași.

Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu instituțiile de învățământ partenere, cu participarea cadrelor didactice și a unui număr mare de părinți ai copiilor care au avut, astfel, ocazia să petreacă momente de rugăciune și de comuniune, alături de copiii lor.

Comentarii Facebook


Știri recente