Campania Rămâneți în școală! | Voluntarii Paraclisului CMN au oferit daruri unei familii cu șapte copii din județul Galați

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au vizitat duminică o familie cu șapte copii din comuna Matca, județul Galați, și le-au oferit acestora daruri. Acțiunea a avut loc în cadrul Campaniei Rămâneți în școală!

Copiii au fost incluși în acest program pentru că deși au posibilități materiale limitate, rezultatele lor la învățătură sunt foarte bune. Voluntarii Paraclisului CMN îi vor sprijini material pe elevi și le vor urmări parcursul școlar.

Vom reveni cu drag la această familie și vom urmări rezultatele acestor tineri. Apreciem faptul că sunt crescuți cu multă dragoste, în primul rând, față de Dumnezeu. O familie cu frică de Dumnezeu este într-adevăr o familie care va oferi numai oameni de folos societății. Vom mai veni la ei și îi vom sprijini să meargă spre ceea ce își doresc, a precizat Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari.

În cadrul vizitei efectuate duminică, voluntarii le-au oferit tinerilor haine și încălțăminte pentru iarnă și alimente. De asemenea, aceștia au adus un brad pe care l-au împodobit împreună cu membrii familiei.

În acest cadru familial, cei trei elevi din familie și-au mărturisit aspirațiile profesionale. Cea mai mare dintre aceștia, Mirela, vrea să urmeze Academia de Poliție, unde și-a depus deja dosarul. Robert, fratele mai mic, este atras de tehnică și vrea să devină mecanic, iar mezina familiei, Maria, a spus că ar dori să devină doctor.

Programul Rămâneți în școală! este desfășurat de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Cele necesare pentru sezonul rece au fost oferite cu sprijinul sponsorului principal al campaniei Rămâneți în școală, OMV Petrom. Sponsorul DACRIS a oferit, de asemenea, rechizitele necesare pentru întregul an școlar.

În cadrul proiectului au fost selectaţi 30 de copii, din Glina – Ilfov, cu rezultate bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse şi alţi 20 de elevi aflaţi în atenţia Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Sector 5, precum şi 7 copii din Galaţi.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente