Campania Prevenție și educație pentru sănătate a depășit zece mii de beneficiari. Ultima ediție a avut loc în județul Giurgiu

Campania Prevenție și educație pentru sănătate a depășit zece mii de beneficiari în urma ultimei acțiuni desfășurate joi în localitatea Călugăreni din județul Giurgiu. Temele abordate de medicii specialiști au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală, posturală şi elemente de nutriţie.

Coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuț Prună a subliniat importanța prevenției în rândul tinerilor:

Prin aceste campanii urmărim să diminuăm cazurile de îmbolnăvire, cazuri pe care le-am întâlnit, în general, în campania „Sănătate pentru sate”, iar acum ne adresăm copiilor pentru a preveni aceste fenomene, mai frecvente în mediul rural, a spus Dănuț Prună.

Medicul Bogdan Budișteanu, specialist în psihiatrie pediatrică le-a vorbit elevilor despre bullying. Acesta a spus că este important ca cei afectați să comunice cu părinții și profesorii.

Este foarte important să dezvoltăm abilităţile emoţionale şi sociale ale copilului. De obicei, copiii care sunt expuşi agresivităţii celorlalţi sunt copii izolaţi, copii care comunică cu dificultate, sunt cei care nu au prieteni şi nu-şi exprimă emoţiile, a explicat medicul.

Tehnica corectă a periajului dentar și importanța consultului medical stomatologic le-au fost expuse tinerilor de Claudia Buduna, medic stomatolog.

Profesorul de instruire clinică Gelu Costache le-a atras atenția elevilor faptul că posturile greșite la școală, în bancă, sau acasă în alte circumstanțe, pot duce la dureri sau chiar deformări ale coloanei vertebrale.

La final, elevii participanți la cea de-a 41-a sesiune de prevenție și educație pentru sănătate au primit din partea voluntarilor produse de igienă şi dulciuri. Acestea au fost donate de sponsorul Campaniei: Carrefour România.

Campania Prevenție și Educație pentru Sănătate este derulată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mânuirii Neamului sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente